Szabadka ízei

Szabadka Szerbia legészakibb városa, ismert kultúrális örökségéről, gazdagon díszített épületeiről, kiváltképpen pedig jó ételeiről, kiváló borairól és lezser hangulatáról. Különleges helyszín mindazoknak akik szeretik a hagyományos és modern értékeket egyaránt. A lakosságot hedonista életszemlélet és tolerancia jellemzi.

Szabadka és környékének gasztronómiájára jellemző az ízek keverése, amelyek az itt élő kultúrák és hagyományok egybeolvadásának eredménye. Így nálunk egyaránt felszolgálnak német, török, magyar, crna-gorai, boszniai és más eredetű ételeket, amelyek a vidékre jellemző ételkülönlegességek alapját képezik.

A legízletesebb ételek receptjeiben keverednek az édes és sós ízek, csakúgy, mint az itt élő népek hagyományos ízei a modern ízvilággal.

A környék gyümölcsöseiben és borászataiban ízletes alma, körte, birsalma, barack és természetesen szőlő egyaránt bőségesen terem. Tudva mindezt, nem szorulnak külön bemutatásra az ezekből készült fantasztikus pálinkák és borok, amelyeket ez a vidék kínál. Ezek után nem maradt más hátra, csak hogy meghívjuk Önt, hogy meglátogasson bennünket és élvezettel fogyasszon nálunk!

Elhelyezkedés